Въпроси на www.bravacasa.bg:

1. Какво ви вдъхновява – в работата, в живота въобще?
Пътят. Пътуването. Да следваш живота, който „подава реплики”. И да се наблюдаваш как ще „отговориш” ... много е интересно!!!

2. Как определяте своя професионален стил? Бихте ли се нарекли нечий ученик?
Стилът е нещо фиксирано. По-важни са качеството и идеите.
Благодарим на арх.Елка Рибарова и арх.Рони Гешева – те ни научиха на важни неща в архитектурата и работата на архитект.

3. Любимият ви цвят?
Архитектът не може да се обвърже с цветовете по принцип. Както да питате готвач дали винаги използва риган ...

4. Как ви влияе природата, източник ли е на идеи за работата ви?
Природата е изначална и отдалечаването ни от нея е пагубно. От нея идва усещането ни за връзката между материите и материалите, както и за пропорциите.
5. Как изглежда домът на мечтите ви?
Ще повторим няколко поколения архитекти преди нас. Пространството има един корен – „простор”. Ако имаш простор ... после остава само гледката – море или езеро, гора ...

6. Как почивате?
Ади: Почивам, когато успея да спра. Понякога, когато се взирам в небето през прозореца на събуждане, или след голямо изтощение – момента на изчистване.

7. Какво бихте посъветвали българина, който пристъпва към преустройство на жилището си?
Човек не знае какво иска ... но има идея за усещането и комфорта, който му е необходим. Когато отиваш на ресторант за нещо страхотно се доверяваш на готвача. Понякога си просто гладен. От всеки зависи колко е гладен за добро пространство и колко е готов да инвестира в него. Когато се доверите на архитекта, той няма да ви подведе. Общувайте откровено, за да получите нещо, което отговаря точно на вас.

8. Ако не бяхте архитект, виждате ли се в друга професионална сфера? Какъв искахте да станете като дете?
Ивайло: Бих бил готвач ... или пътешественик, което и сега съм ... Никога не съм обичал боклукчийските камиони обаче, така че няма да изтръгнете някое умопомрачително признание.

9. Професионалната ви мечта?
В първата си къща/апартамент човек е привързан към резултата. Иска всичко, за което си е мечтал. В следващата е по-смел. Архитектът прави много къщи и е още по-отворен за един неочакван резултат. Мечтаем за по-богати и по-откровени клиенти.